Hakkımızda

Psikolojik Danışmanlık Merkezi

İletişim

Çilesiz Mahallesi, Şehit Sami Kıbrıs Caddesi, Karaçay İnşaat Elba Evleri, No:22 Malatya/Yeşilyurt

+90 531 253 7944

info@moispsikoloji.com

Sık Sorulan Sorular.

Psikolojik danışmanlık merkezi, yetkinliği bulunan uzmanlar (klinik psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikologlar) tarafından psikolojik danışma uygulamalarının yapıldığı yerlere verilen isimdir. Merkezde psikoterapi desteği almak istediğiniz kişinin diplomaları ve uzmanlıkları hakkında emin olmak, yeterince araştırarak gitmekte yarar vardır.

Hayatta zaman zaman kendinizi anlamakta ve baş etmekte zorlandığınız durumlar içerisinde bulabilirsiniz. Bir yakının kaybı, travmatik yaşantılar, ekonomik durumdaki değişiklikler, iş ve kariyer hayatındaki problemler, aile içi veya romantik ilişkilerde yaşanan problemler…vb gibi durumlar kişinin hayatında yoğun strese neden olan ve baş etme mekanizmalarına zarar veren unsurlardan bazılarıdır. Böyle durumlarda, kendi yaşantılarınıza yönelik iç görü geliştirerek var olan mekanizmalarınızı güçlendirmek ve yeni baş etme yolları keşfetmek üzere psikoterapi hizmetine başvurabilirsiniz.

Terapiye başlamak için en doğru zaman, sizin içinizde buna yönelik bir istek oluştuğu andır. Çoğu insan terapiye, kriz anlarında son noktaya geldiğinde başvurulması gerektiği şeklinde yanlış bir inanca sahip. Halbuki sadece sorunlarınızı çözmek için değil, kendinizi tanımak ve kendi yaşantılarınıza yönelik iç görü oluşturarak hayatınızda genel bir iyi oluşu amaçladığınız için de psikoterapi hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Psikiyatr, Psikolog Ve Klinik Psikolog Arasındaki Fark Nedir?

Psikoterapi, size empati ve yargılardan arınmış bir koşulsuz kabul ortamı sunar. Burada terapistinize emanet ettiğiniz yaşam öykünüz, terapistiniz ile aranızda gizli kalır ve görüşmelerinize yönelik seans notları terapistiniz tarafından, etik kurallar çerçevesinde özenle muhafaza edilir. Psikoterapide gizlilik ilkesinin bozulacağı istisnai durumlar, danışanın kendisine ya da bir başkasına zarar verme ihtimalinin bulunduğu durumlar ve suç durumlarıdır. Böyle bir durum tespit edildiğinde, terapistiniz gizliliğin korunamayacağına yönelik sizi bilgilendirir ve bilgileri kimlerle paylaşacağını size aktarır.

Son yıllarda yapılan birçok araştırma, psikoterapi ve ilaç kullanımının, ruhsal problemlerin tedavisinde aynı derecede etkili olduğunu, hatta çoğu bozuklukta psikoterapinin daha etkili olduğunu açıkça gösteriyor. İlaç kullanımı kişilere daha pratik gözükse de, çoğu zaman ilaçların oluşturduğu yan etkiler kişilerin hayatını oldukça olumsuz etkileyebiliyor (uyku problemleri, kilo alımı, cinsel problemler gibi). Bu yüzden önerilen ideal yol, öncelikle psikoterapi hizmetine başvurmanızdır. Klinik psikoloğunuz, gerekli gördüğü takdirde, terapi sürecinizi desteklemek amacıyla ilaç için gerekli yönlendirmeleri yapacaktır.

Seansların süresi 50 dakikadır. Genelde haftada bir olarak gerçekleştirilir.